Aktiviteter

Vindsurfing, drakflygning, vattenskidåkning, dykning, segling och andra semester-activiteter på Costa Blanca. Nära Gran Alacant finns två Yachtklubbar, som hyr ut utrustning för olika vattensporter. Du kan hyra en segelbåt , ta lektioner med en instruktör och mycket mer
Du kan "paraglide" i Gran Alacant och Alicante. En 20 minuters flygtur i tandem kostar ca 60 Euros.
Fiske

Fiske är en traditionellt hantering i Santa Pola och mycket fisk kommer till Costa Blanca från Atlanten.
De lokala fiskarnas bästa platser är just från stenar mellan Santa Pola och Gran Alacant. Där fiske är tillåtet året runt från stenstränderna.
I Santa Pola kan man fiska från pirerna under lågsäsong om ingen badar där.
Shopping och Marknader

Elche:


Ett paradis för den som gillar skor/shopping är att besöka staden Elche, som inte bara är palmernas stad utan även skornas "mecka".
I utkanten av Elche ca 1 mil från Alicante ligger shoppingstråken (skofabrikerna) koncentrearade i ett område kring , Arenida Maisonnare, Calle Mayer och Avenida Alfonso El Sabio. Där kan du handla det senaste nytt för halva priset, allt från skor, väskor samt jackor men framförallt skor.

Marknader Costa Blanca:


Gillar man att gå och strosa på marknader.. ja då finns det i stort sett en varje dag.

MåndagTisdagOnsdagTorsdagFredagLördagSöndag
DeniaAlicanteBenidormAlicanteDeniaAlicanteBenidorm
ElcheAlteaAlcoyVillenaTorreviejaBenissaLa Nucia
EldaAspeCampelloVillajoyosaAlfaz del PiCalpeTeulada
Santa PolaOrihuelaOndaraJaveaFinestratElcheEl Campo
CallosaEldaTeuladaPegoGata De GorgosAlcoy
JijonaJalonNoveldaRojalesLa NuciaSanta Pola
OrihuelaSaxMorairaJalon
La NuciaOrihuelaPedreguer
ParcentTeuladaOndara
VergelSan Juan
Sax
Restauranger och Barer

Du har ett stort urval av fin mat och restauranger i Quesada. Med några restauranger som vunnit "Fem stjärnor", är det inte konstigt att lokalbefolkningen väljer att äta middag, med sina familjer på orten. Restaurangerna livas upp senare på kvällen, med levande underhållning. Det finns också ett antal barer i området som ger god kvalitet och kvällsunderhållning för vuxna och barn.

www.noumanolin.com
Nou Manolin är en utav Alicante bästa tapas restauranger. Stämningen är högt i tak och bjuder på fantastiska små rätter.
Dom som kommer hit återkommer gärna vilket gör att det blir en öppen och gemytlig stämning. 
 
Andra tapasbarer Alicante:
www.latabernadelgourmet.com
Restaurante Ibericos, C/Gerona 5
Buen Comer, C/Mayor 8
Govana, Plaza Dr Gomez Ulla 4
Guillermo, C/Velazquez 21
 
El Muelle:
El Muelle ligger så man har utsikt över promenaden i Torrevieja som löper parallellt med havet. Bokning är möjligt inuti restaurangen, men om du vill äta utomhus kan du få räkna med att vänta en timme under högsäsong. Menyn är Spansk, men har också ett utbud utav Italienska och Europeiska rätter. 
Adress: Calle Del Mar 1
 
Manolo: 
Om du ska ha en riktigt Spansk lunch ska du besöka Manolo, mitt på lemon tree road längs med vägen hittar du denna lilla enkla restaurang. Här är många stammisar och det märks att alla känner varandra. Värt ett besök. 
 
Happy garden:
Innan du kör ut ur Quesada finns en restaurang som heter Happy Garden. Här kan du avnjuta en god asiatisk middag med mycket mat till en mindre kostnad. 
Adress: Urb. Lo Pepin 1.
 
Restaurant La Herradura:
www.restaurantelaherradura.com
Detta är en riktigt mysig restaurang där man både kan sitta inne och ute. Här dukas det upp med vita linnedukar i det gamla stallet..
Den här restaurangen kan vi starkt rekommendera, helt enkelt en liten pärla som inte ligger långt ifrån huset i byn Montesinos.
Golf

Det finns fyra världsklass golf klubbar inom 30 minuters bilresa från huset - Villamartin är den närmaste bara 5 minuter.

http://www.golframblas.com
http://www.golfvillamartin.com
http://www.golflafinca.com
http://www.lomasdecampoamor.es
Days out

Det finns ett antal historiska städer inom en timmes bilfärd från Quesada - Murcia, Cartagena, Orihuela, Elche och Alicante. Även La Manga och Mar Menor är väl värda ett besök.
Tennis

Gott om banor i Quesada området samt boule en av klubbarna har även restaurang. Bar samt stor pool. Kvalificerad tennis coaching är också tillgänglig.
Häst Ridning

Ta en ridtur på den spanska landsbygden. 5 minuter med bil finner du The Ranch at Campoamor. Det finns också Club Hipco nära Villamartin, El Rancho Los Montesinos och El Refugio Guardamar.
Supermarkets

Det finns stort utbud av mini-snabbköp samt 2st mercadona supermarkets inom 5 min med bilen bland annat en 24 timmars öppet mack. Det finns också flera stora affärer och välkända stormarknader alla inom det lokala området.
Stränder

Mycket att välja på, hela kusten är fylld av härliga stränder. Orihuela Costa har en massiv 16km kust med vikar, klart vatten och fin sand. Med prestigefyllda stränder som Punta Prima, Playa Flamenca, Dehesa de Campoamor och Mil Palmeras,, dessa stränder tilldelats den blå flaggan år efter år. La mata samt Cabo cervera är också mycket populära.

http://www.lugaresnaturistas.org
http://www.nudistlinklist.com
Safari Parks

Rio Safari Elche - Njut av naturen mellan 4000 Palmer och ta en tur på minitåg. Njut av Aqua terrarium, krokodil mark och alla de olika utställningarna. På sommaren kan du plaska i poolen, besöka glassbaren, picknick zon och prova på karting.
www.riosafari.com

 

Go-Karts

Go-Karts Orihuela Costa - Baby Kart Spår 5-10år, Junior - 11-15yrs. Vuxna från 16år. Njut av hastigheten, och känslan av att vara en riktig race förare.
www.gokartsorihuelacosta.com

 

Cykling

www.dialabike.net - DialABike har låga kostnader cykler för uthyrning, så att du kan njuta av mountainbike genom den spanska landsbygden.
Cabo Roig Marina

 

Dykning

Dykning du kan göra i Playa Flamenca under överinseende av en PADI proffs. För avancerade dykare de har resor till flera vrak och en marina reserv. De erbjuder också eskort dykresor från strand, båt dykning och natt dykning.
Kontaktperson: Scubaworld - www.divecostablanca.com eller Tel: 0034 667057640

 

Socialt

Maxx Gym - En top gym med bastu / dusch etc - bara upp vägen i Playa Flamenca.

 

Dans

Ballroom / Latin dans med La Bambas Asturien Restaurant N332 intill Go-Karts social dans måndag 19,30 till sent. Undervisningen fredag 10:00-12 Tel 966.760.043 eller616.478.157
Social Modern och modern sekvens dans på Cabo Cervera Hotel, Torrevieja (näraMasa Hotel) 20:00 till 22:30
Ballroom Dancing och några moderna sekvens Dans på Ciudad Quesada sociala 

 

Övriga Länkar och filmer:

www.pacha.com


www.southcostablancaonline.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tNkHR7KNsy4

http://www.semesterbostad-spanien.se/Ciudad-Quesada

http://www.youtube.com/watch?v=1aGXAbRYybo&feature=player_embedded

https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=76fa3c9984a471df&page=view&resid=76FA3C9984A471DF!137&authkey=!ANSLb7FwJCH7XgI

Tillgänglighet